Fietstocht met bezoek aan de Priorie van Bethanie

Landelijke fietstocht op zaterdag 19 juni met bezoek aan de Priorij van Bethanie te Loppem! Maximum 25 personen! Start fietstocht: Schepenhuys Markt te Oedelem (+-12u45) Voor de niet-fietsers of bij héél slecht weer spreken we af in de abdij van Zevenkerken om 14u15. We fietsen (1u30) via de knooppunten naar de abdij van Zevenkerken waar ons een welverdiende traktatie te wachten staat.

Locatie

Oedelem 8730 Markt 1 Oedelem

Om 15u15 vertrekken we richting Priorij van O.L.V. van Bethanië voor onze rondleiding met gids (mondmaskers VERPLICHT tijdens rondleiding). Bethanië is een mooi architecturaal geheel, gelegen in een prachtige landschappelijke omgeving. De bouw van dit klooster startte in 1924. De zusters volgen de regel van Benedictus en zijn vooral actief in de missionering. Het klooster biedt als internaat onderdak aan de meisjes van de nabijgelegen abdijschool van Zevenkerken.
De rondleiding met gids omvat het bezoek aan de kerk, de refter, de kleine kapel, de pandgang en de binnentuin. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende bouwfasen, de monastieke stichtingen in de missies, de regel van Benedictus, de spirituele leefwereld van de zusters, het gastenkwartier en het internaat van de meisjes van de abdijschool van Zevenkerken.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
8.00

Prijs leden: 8 euro, niet-leden: 12 euro te storten op het rekeningnummer van de gezinsbond Oedelem-Oostveld: BE12 9792 3871 6092

Inschrijven

Mail je gegevens en gsm nummer naar: gezinsbond.oedelem.oostveld@gmail.com

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Za Jun 19
Locatie

Brugge

Wo Jun 30
Locatie

Brugge