Lezing: ‘Herboren: hier komt een nieuwe Belg’ met Majd Khalifeh

Het thema van De Nacht van de Geschiedenis in 2020 is 'Nieuwe buren'. Veertien jaar geleden kwam VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België op zoek naar een identiteit. Hij was op de vlucht voor het regime in Damascus waar hij als staatloze Palestijn na vele omzwervingen was beland. Die dag had het goedkoopste vliegticket bestemming Brussel. Zo simpel kan het zijn.

Locatie

Beernem 8730 C. Marichalstraat 5 O.C. DE KLEINE BEER

In zijn lezing "Herboren" gebaseerd op zijn gelijknamig boek neemt Majd u mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.
Het is een verhaal zoals dat van vele andere duizenden vluchtelingen die de laatste jaren de oversteek maken naar de Europese Unie. Wie zijn doel bereikt wordt “herboren” in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. In deze tijden van polarisatie en vluchtelingenbashing biedt zijn verhaal een tegenstem. Het is zowel een positief als uitzonderlijk verhaal.
Het boek Herboren: hier komt een nieuwe Belg kreeg veel weerklank in de media. Het boek werd bekroond met de Liberales prijs.
Majd Khalifeh (°1983) is momenteel verslaggever en onderzoeksjournalist, documentairemaker, spreker en auteur. Daarnaast spreekt hij ook 4 talen: Arabisch, Nederlands, Engels en Frans.
Organisatie: Davidsfonds Beernem-Sint-Joris,
Davidsfonds Oedelem, Gezinsbond Beernem, Gezinsbond Oedelem-Oostveld, KVLV Beernem en de
GROS.
Met steun van Vlaams Fonds voor de Letteren

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

Reservatie: via overschrijving op rekeningnummer: BE30 7381 0218 8411 op naam van DF - Beernem-Sint-Joris.
Leden Gezinsbond , Davidsfonds, KVLV en GROS: 5 euro,
Niet-leden: 7 euro
Aan de deur: + 1 euro

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Contacteer ons voor verdere vragen.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.